Virtuell Fiber

Kom åt centrala resurser från en position utanför nätverket med högsta säkerhet.

Vad är Virtuell Fiber?

Virtuell Fiber är ett kommunikationssystem som skapar ett intrångssäkert och transparent lager 2-nätverk byggt ovanpå lager 3 med så nära maximal teoretisk prestanda som det går att komma. Funktionsmässigt, säkerhetsmässigt och prestandamässigt överlägset traditionella VPN-system.

Tjänsten går att applicera i stor skala och är kompatibel med alla Fiber Direkts tjänster. Tjänsten levereras fysiskt i form av en dedikerad hårdvaruenhet.

Flexibilitet:

Skapa nya anslutningar mot nätverket efter behov. Skala upp och ner er lösningen och inaktivera tjänsten när den inte längre är nödvändig.

Enkelhet:

Virtuell Fiber kräver ingen konfiguration. Anslut mot er enhet och få automatisk failover och full lager 2-transport mot alla ingående punkter.

Säkerhet:

Kryptering sker med spjutspetsteknologi och all trafik krypteras. Säkra kanaler skapas genom publika nätverk helt konfigurationsfritt.

Nå resurserna från hela världen!

Mjukvarudefinierade lösningar där hela nätverk byggs virtuellt ovanpå vilken tillgänglig transport som helst är idag möjliga. Detta är en ny teknik som kommer att ta världen med storm. Behöver ni nå centrala resurser från en plats som normalt sett inte är tillgängling till ett vettigt pris, så har vi en ny lösning för detta. Vi kallar vår tjänst för ”Virtuell Fiber”.

Punkter baserat på Virtuell Fiber har fullt stöd för alla våra tjänster, inklusive VLAN med QinQ och full MTU och alla varianter av internetaccess. Punkterna kan använda dubbla transportvägar för redundans, exempelvis fiber från ett stadsnät kombinerat med 4G eller DSL. Ingen fast eller publik IP-adress behövs.

Kort avtalstid

Ingen konfiguration krävs. Punkterna är färdiga vid leverans. Nu går det att upphandla en lokal Internetaccess eller använda ett 4G-abonnemang för att nå sina resurser. Detta är en solklar ersättare till dagens VPN-uppkopplingar.